Osfast

ICTer, Webdeveloper, Autisme ambassadeur en LHBTI belangenbehartiger.


Mijn naam is Oscar Wouterse (a.k.a. Osfast). Ik ben een enthousiaste web developer die met creativiteit en scherp oog werkt aan stijlvolle en responsive websites. Mijn doel is de wereld net iets makkelijker en overzichtelijker te maken.

Na mijn studie op het Summa College te Eindhoven ben ik afgestudeerd als applicatie en media ontwikkelaar. waarna ik ben gestart bij Breen Services te Eindhoven. Daar werkte ik als als junior Webdeveloper en begeleid ik werkervaringsplekken en stagiaires.

Sinds 2020 Ben ik werkzaam bij het Regionaal AutismeCentrum in Helmond als de inhouse ICT medewerker, hier ben ik het eerste aanspreekpunt voor medewerkers met hun ICT problemen. en zorg ik voor stabiliteit in de dagelijkse ICt werkzaamheden middels documentatie en informatie.

Daarnaast heb ik lang veel vrijwilligerswerk voor het COC, met name de tak AutiRoze, en Roze Gebaar. Ik verzorgde de website voor hen, een deel van de PR en was ik coördinator de werkgroep AutiRoze bij COC Eindhoven.

Vanwege mijn ruime kennis en ervaring met en over autisme ben ik ook van tijd tot tijd te vinden als spreker voor publiek. Intresse hierin -> Neem contact op!

Foto van Oscar Wouterse
IT Generalist.

Bouwen, installeren, Cloud, netwerk, websites, Computers facineren me, vraag me en ik denk met je mee!

Organisator

Activiteiten, bijeenkomsten of groepen gelijkgestemde bij elkaar krijgen. Ik maak samenkomst van mensen mogelijk

Deskundige

Adviseur en spreker op het gebied van webdevelopment, autisme spectrum en LHBTI+ themas.

Achtergrond

Als kleine jongen was ik al gefascineerd door electronica en computers. Al vroeg ging ik aan de slag met een schroevendraaier of was ik dingen aan het proberen op de computer. Nu jaren en jaren later Heb ik een ruime kennis van Computers, zowel hardware als software, en heb ik een diploma software engineering. Ik schrijf nu voornamelijk software voor mijn werk, en in mijn vrije tijd vind ik plezier in een stuk domotica en home automatisation. Geregeld word ik gevraagd door vrienden en familie om te helpen met hun tegenslagen in de IT. Mijn brede kennis, geduldigheid en communicatieve vaardigheden gebruik ik dan om hun problemen op te lossen en ze ook nog eens te helpen het in de toekomst te voorkomen.

Door mijn, lichtelijk narcistische fascinatie over mezelf heb ik veel geleerd over hoe ik, maar ook mijn autisme werkt. Hierdoor heb ik veel kennis en middelen op zak, Deze kan ik bijzonder goed gebruiken om stukken structuur te maken, andere mensen dingen verduidelijken en zelfs spreken naar groepen over wat (mijn) autisme inhoud en hiermee mensen inspireren en informeren.

Mijn vrije tijd besteed ik aan een breed spectra aan zaken zoals: het verzamelen van Nintendo's en automatisering van mijn leven, want een goede ICT'er is een luie ICT'er. Het is een persoonlijke uitdaging geworden om zo energiezuinig mogelijk te leven zonder daarbij luxe op te geven. Dit door bijvoorbeeld zuinigere apparatuur te gebruiken of apparatuur automatisch uit te laten schakelen.

Teven ben ik actief betrokken bij COC Eindhoven als vrijwilliger. Hier was ik coördinator bij het jongerenteam en heb ik daarvoor ruim 5 jaar maandelijkse activiteiten georganiseerd voor LHBT+jongeren.