Coordinator Eindhoven

In februari van 2017 ben ik, samen met ene leuk clubje andere vrijwilligers van COC Eindhoven met een maandelijks café speciaal voor mensen met autisme binnen de LHBT gemeenschap. Deze bijzondere avond is genaamd AutiRoze en word maandelijks gehouden in Pand54. Ik organiseer voor deze avonden altijd leuke activiteiten zoals meedentanks, BBQ's en Spelletjesavonden.

Deze avonden hebben als doel mensen een prikkelarm en laagdrempelige mogelijkheid te geven om met andere LHBT'ers met autisme te leren kennen, van elkaar te leren en om ook gewoon een leuke tijd te ervaren.

Website

In samenwerking met AutiRoze Nederland om een netwerk voor deze mensen op te zetten en om deze samenwerking te verduidelijken heb ik de website AutiRoze.nl gemaakt. een website met een simpele, duidelijk en strake vormgeving. Ontworpen met het idee dat deze prikkelarm moest zijn en zijn boodschappen zo duidelijk mogelijk moest overbrengen.

Het resultaat is dan ook iets waar ik met veel trots aan heb gewerkt. Ook de avonden zelf zijn erg goed bezocht en mensen hebben het er naar hun zin.

Coordinator Discord en Landelijk team

In 2021 ishet team van AutiRoze dusdanig groot geworden dat er met een paar mensen een landelijk team op gezet is. Dit clubje doet het overzicht bewaren tussen de lokale partijen, beheerd de website en sociale media en zorgt voor de belangenbeharteging.

Daarnaast is door de Covid-19 pandemie de Discord chat weer levendig geworden. Samen met iemand anders doe ik het coordinatorschap daarvan.

2015-2022

Autiroze – Voor LHBT ’s met autisme