#DELETEFACEBOOKNOW

Ik was er al vroeg bij, een van de eerste nederlanders die Facebook had en het vol trots aan iedereen vertelde. Ik had Hyves namelijk nooit leuk gevonden en facebook was toen een mooi en goed platform wat  een stuk breder was dan hyves en andere netwerken van dat moment.

Al snel had ik een leuk groepje vrienden op facebook en dat zijn er door de jaren alleen maar meer geworden. Van tijd tot tijd zijn er ook mensen uit mijn vriendenlijst gegaan omdat het contact verwaterde of om andere redenen.  Besteedde dagelijks wel enkele uurtjes met het liken van berichten of  door mijn tijdlijn heen scrollen en videos van fake news bekijken, je zou kunnen zeggen dat ik er behoorlijk aan verlsaafd was. en misschien nog steeds wel ben. Aan alle kanten wil ik er namelijk onderuit komen, maar toch ontkom ik er niet aan om er toch even op te gluren of voor vrijwilligerswerk iets te moeten posten, updaten of bijhouden.

Ik ben al weken en weken aan het pogen af te kicken van facebook. Maar het blijft een sterke grip op mij hebben. Ik mis het om mijn verhalen en ervaringen met mijn vrienden te kunnen delen, hun reacties te lezen en contact te onderhouden. Ondanks dat ik aan alle kanten vrienden om me heen heb en verhalen van iedereen mee krijg voel ik soms dat ik een heleboel mis in mijn leven.

Mijn besluit om te minderen met facebook staat wel vast. Als het even kan wil ik er zo min mogelijk mee te maken hebben.

Toch wil ik wel wat met vrienden en mensen kunnen delen. Er zijn een aantal andere platformen die ik kan proberen zoals instagram of Vero. Maar geen van die platformen bieden alle mogelijkheden die facebook heeft. En als goede ICT’er ga je dan je eigen oplossing bedenken. Gezien ik ook een luie ICT’er ben heb ik besloten maar eens gebruik te maken van de blog functie van mijn website.

En wat ik nou met m’n facebook profiel doe… voorlopig laat ik deze nog even staan, maar gebruiken zal ik hem niet meer veel.