Een jaar zonder facebook

I did it

Al jaren en jaren wou ik van mijn f=Facebook account af, het eindeloze scrollen over nietszeggende berichten, advertenties en andere propaganda werd m'n humeur teveel.
Ik sprak al eerder in een bericht over mijn wens om mn account te verwijderen maar in december van 2020 heb ik het dan ook echt gedaan.
Hoewel ik nog niet van Facebook als coƶperatie af ben ben ik wel (sorta) van Facebook de site af.

Status Qou

Momenteel heb ik geen facebook account meer onder eigen titel, Wel heb ik toegang tot een gedeelde account vanuit mijn vrijwilligerswerkzaamheden voor COC Eindhoven en ik heb voor diezelfde werkzaamheden heb ik ook een Workplace account (Facebook voor organisaties). Die moet ik af en toe gebruiken, en ik merk wanneer ik daar op inlog ik alweer snel verzuip in diverse negatieve en of zware politieke statements terecht kom. Dergelijke berichten zijn niet heel gek in verband met de backstreet Boys reunion tour maar toch, iets waar ik eigenlijk helemaal geen zin in heb.

Verder gebruik ik nog wel WhatsApp en Instagram. Dat eerste ben ik bang voor dat ik nooit vanaf kom, Al merk ik wel dat steeds meer mensen me weten te vinden op Telegram waar ik erg gelukkig van wordt.
Instagram kijk ik wel af en toe, en de sporadische post maar verwacht daar niet te veel van.

Hoe voel je je daar nu bij?

Eigenlijk is het een hele opluchting. Het was even wennen zonder Facebook maar het wende sneller dan ik had verwacht. Soms mis ik bepaalde dingen zoals het uitnodigen van vrienden voor feestjes, of het verkopen/weggeven van spullen via Facebook marketplace. Maar werkelijk, de rest kan me gestolen worden.

Voor het verwijderen heb ik alle verjaardagen van m'n vrienden genoteerd dus als je mazzel hebt krijg je gewoon een berichtje van me dat ik je feliciteer met je verjaardag. (ik vergeet dit nog wel eens, maar wie niet) mensen die belangrijk voor me zijn weten me te vinden. En voor de feestjes heb ik gewoon een berichtje gestuurd naar mensen.
Twijfel je of je jou facebook profiel wilt verwijderen? Het is een aanrader!