Mijn Pixel 2 Ervaring

Google Pixel 2 Osfast

22 maanden

De meeste mensen kennen mij lichtelijk als "aan zijn telefoon vastgeplakt" en daar kan ik op zeggen dat daar best wel eens een kern van waarheid in kan zitten. Mijn telefoon is echt mijn levenslijn, mijn volle agenda, mijn aantekeningen, communicatie met vrienden, familie en collega's, het bedienen van mijn huis en ook gewoon leuk vermaak via youtube of netflix. Ik doe er echt bijna alles mee. En dat kan dan ook, Mobiele telefoons zijn uitgerust met alle snufjes en sensoren en maniertjes om je er veel mee te kunnen laten doen. Zodoende ook mijn Google Pixel 2 telefoon.

Vele kennen mij ook als de tech nerd die van al het nieuwste speelgoed houd, de early adapter die dingen probeert nog voor de mensheid van het bestaan af weet en vele weten van mij dan ook dat ik niet vaak lang met een telefoon doe.
En toch ondanks deze eigenschappen doe ik nu al een jaar en tien maanden met dit toestel. Meestal smeek ik na 9 maanden al of ik alsjeblieft iets nieuws mag. omdat er weer een fantastische nieuwe functie bij is of omdat mn oude alweer versleten is of omdat de levensduur van de batterij ongeveer korter is dan de concentratiespanne van een millennial.Wat maakt deze telefoon dan zoveel anders?

Feature complete

De Pixel serie is Google vlaggenschip. het zijn de telefoons zoals Google wil dat android is, ze zijn snel, stabiel, krijgen nog lang na uitgave updates en zien er prima uit. Dat maakt ook mijn keuze voor dit toestel zo makkelijk. zelfs nu ik deze telefoon nu bijna 2 jaar heb krijg ik nog steeds nieuwe functies er bij, zelfs de fotos die ik maak zijn beter dan twee jaar geleden puur door bijwerken van de software. En meteen is dit ook een beetje mijn probleem, ofja, luxe probleem.

Ik heb nu een telefoon waar ik zo ontzettend blij mee ben die nog goed doet wat ik wil en nodig heb, dat ik geen noodzaak meer heb om vanaf maart meteen een nieuwe te bestellen. Iets waar ik eigenlijk wel zin in heb, maar iets waar ik geen reden voor zie. Is dit het dan? Ben ik zo oud aan het worden dat ik niet meer wil veranderen? Is dit toestel zo zalig makend? of zijn juist nieuwe telefoons niet aantrekkelijk meer? EIgenlijk wil ik het antwoord ook niet weten. want stel je voor dat ik oud word.

Hoesje?

Ik heb geen hoesje om mn telefoon, het enige wat dat ding veilig houd is een sticker op de achterkant. gewoon een simpele blauwe sticker. Ik gebruik geen hoesje want dat vind ik lelijk en onhandig. Daarnaast merk ik dat ik dan sneller denk van "ach er zit een hoesje omheen" en dan minder voorzichtig ben. Ik heb dit geval ook al een paar keer stoten of laten vallen van kleine hoogtes, maar het glas op telefoons tegenwoordig is zo goed dat het amper breekt bij normaal gebruik. En zoals je op de foto ziet is er weinig op mn telefoon aan te merken, een paar kleine echt heeeele kleine krasjes op het scherm, hier en daar wat minder gave randjes op knoppen, maat de pixel twee is gewoon een solide telefoon.

Conclusie

Voorlopig ben ik echt nog wel dik tevreden. ik verwacht dat ik mn abbonement door laat lopen tot later in 2020 als er nieuwe toestellen op de markt komen en dan nog wel eens kijk of ik een nieuwe wil. Of als ik hem in de tussentijd laat vallen dan word het misschien wat meer nodig om een nieuwe te bestellen. Maar ik weet wel zeker dat ik mijn eerst ga orrienteren op de pixel 4 of misschien wel 5, want ik ben merktrouw haha.