Online reclames en Addblockers

Reclame en hoe we er niet om heen kunnen.

Al sinds het begin van bedrijfsvoering maakt men al reclame. Denk aan de mooie etalages, naar posters in bushokjes tot aan flashy pop ups op het internet. Op z'n grote planeet met zoveel mensen en zoveel concurrentie is het voor een bedrijf nog nauwelijks haalbaar om ook maar een beetje op te vallen. EN TOEN KWAM HET INTERNET. Met de komst van het internet werd reclame maken ineens een stuk anders. Voor een paar euro per maand kon je jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten zetten van google of facebook. Met je telefoon en een trial-versie van Adobe premiere kan je al een reclamespotje opnemen en online zetten. en voor een paar tientjes komt deze ook nog eens te zien voor een andere video. Dit gaf veel kleine bedrijfjes weer een kansje om op te vallen. En dat deden ze, en ieder ander bedrijf wat de kans kreeg.

Het geld wat zij betaalde voor hun reclame spotje en hoger staan in de zoek lijsten was big business. En als jouw site een beetje goed bezocht werd betaalde bedrijven jou om op jouw site gezien te mogen worden. En van deze inkomsten kon jij jouw site draaiende houden.

hanging shop door sign

Er is zo iets als te veel

Nu.nl is een van de meest populaire nieuws websites van nederland. vele duizenden bezoekers per dag. bedrijven staan dus wel te popelen om hun producten daar aan jou te laten zien in de hoop dat jij daar gaat kopen.

en Daar speelde nu.nl op in door op hun site ruimte te maken voor advertenties. Heel veel ruimte!

neem de eerste indruk van de site

plaats daar een raster over heen zodat je de vakken kan tellen

en reken dan de hele boel uit

In dit voorbeeld zie je hoe ik de website geladen heb. vervolgens heb ik er een raster over heen geplaatst. hiermee kon ik makkelijk uitrekenen wat reclame is en wat nieuws.

Hierdoor zie je dus dat 68% van de site reclames zijn en slechts 14.5% zijn nieuwsberichten. Het is voor mij echt te ver als je site 3 maal meer reclame toont dan waar je site voor bedoeld is.

Ik begrijp dat jullie je brood ook moeten verdienen. Maar gaat dit niet erg ver. Speciaal voor nu.nl heb ik een adblocker geinstalleerd.